‘Vergeet de dinosaurus, omarm de échte heerser van de prehistorie: inktvis’ – De Correspondent

Biologen lopen altijd over van de interessante materie. In het geval van Auke-Florian Hiemstra ging dat over de nautilus.

Tammar Stelling van de Correspondent schreef een artikel over het innovatie-  en overlevingstalent van inktvissen. Ik gaf commentaar en fact-checkte het stuk, waarna ik als nautilus-expert onder het stuk alle inktvisvragen beandwoorde. Lees het artikel en mijn vragen en andwoorden hier.

In de Tamar’s Correspondent nieuwsbrief vertelde ik meer over Rumphius en zijn eerste beschrijving van het dier de nautilus. Verder vertelde ik meer over de nautilusvissers die ik volgde in de Filipijnen en hoe de handel in deze schelp zorgt dat de soort bijna uitsterft. Lees de nieuwsbrief hier.