Masterstage naar marine invasieve soorten op Curacao

Komende tijd ga ik voor mijn Biologie master onder leiding van Bert Hoeksema (Naturalis) onderzoek doen op Curacao. Hier ga ik kijken naar invasieve koraalsoorten, exoten die een gevaar zijn voor het rif omdat ze lokale koralen verdringen. Voor drie maanden doe ik veldwerk op het CARMABI research station aan de Piscadera baai, Curacao. De eerste maand zal ik deelnemen aan de UvA course ‘Coral Reef Ecology’. Gedurende dit vak zal ik een pilot uitvoeren en bekend worden met de biodiversiteit rond het eiland. In de twee maanden erna zal het onderzoek zelf verder uitgevoerd worden. Ik ben trots op de finacieële bijdrages van het LUSTRA, Jan Joost ter Pelkwijk fonds, L B Holthuisfonds, Alida M. Buitendijk fonds en het Treub fonds die dit veldwerk mogelijk hebben gemaakt.