Ik sprak op het ‘World Congress of Malacology, Malaysia’

Als bachelor student mocht ik op het World Congress of Malacology 2016 in Maleisië mijn nautilus-onderzoek presenteren! Het 19de wereld congress van de UNITAS MALACOLOGICA had als thema ‘Unity in Diversity’ en vond plaats van 18-24 july 2016, in het Jen Hotel te Penang, Maleisië.

Het was bijzonder inspirerend om persoonlijke helden, zoals keynote speaker Tony Whitten te horen spreken over conservation. Maar tijdens het ‘Predators of Molluscs’ blok op zondag 24 juli 2016, was ik zelf aan de beurt en mocht ik mijn onderzoek, ‘The ontogeny of shell-boring Octopus versus Nautilus predator-prey interactions” presenteren. Voorzitter Prof. Takahiro Asami (Shinshu University, Japan) vond mijn verhaal uitermate inspirerend en loofde mij om mijn enthousiastme. Met dank aan de ‘Endless forms’ Naturalis onderzoeksgroep voor hun finaciële steun en de Malacological Society of London voor een travel grant.

Na het wereldcongress reisde ik naar de Filipijnen, waar ik in het Marine Biology Fieldstation van de University of San Carlos in Cebu, nogmaals mijn presentatie gaf en verder veldwerk verrichte.